Stadsvilla - Maastricht

Stadsvilla - Maastricht

Keuken | Werkkamer | Slaapkamer | Badkamer | Kelder | Toilet

2018

Het complete plaatje voor familie Knols

In 2018 gingen we, samen met architect Luc Thomassen van Thomassen Interieurs, aan de slag met de stadsvilla van familie Knols in het Zuid-Limburgse Maastricht. Hier mochten wij ons onder andere buigen over de keuken, werkkamer, slaapkamer, badkamer, het tv-meubel en toilet. Stuk voor stuk afzonderlijke ruimtes die ieder een andere aanpak vroegen maar uiteindelijk samen één geheel moesten worden. En dat is volgens ons (maar dat mag je vooral helemaal zelf bepalen) aardig gelukt! 

Een moderne droomkeuken

De keuken, ook wel het kloppend hart van iedere woning genoemd. Een ruimte waarin wordt geleefd en beleefd. Van dat eerste kopje koffie in de ochtend tot de laatste borrel in de late uurtjes. Bijna iedere dag word je keuken gebruikt. Voor te koken, de dag door te spreken met je partner of om even helemaal tot rust te komen met een kopje koffie en je favoriete snack. Een ruimte die zoveel meer is dan alleen een plaats waar gekookt wordt. En hoe gaaf is het dan om een keuken te hebben die geheel voldoet aan jouw wensen en behoeften? Dat is wat we voor familie Knols realiseerden: een echte moderne eye-catching droomkeuken. 

De moderne keuken met een unieke achterwand van eiken fineer in combinatie met het lichte kookeiland geeft echt iets extra’s. Daarnaast maken het corian blad dat naadloos overloopt in de zijstollen en de houten visgraat vloer het geheel helemaal af. 

De ideale thuiswerkplek

Vanuit de keuken loop je door een zwevende stalen deur naar de hal. Ook hier werd de lijn van donker eiken fineer doorgetrokken naar een ingebouwde wandkast. De verschillende open vakken bieden ruimte voor accessoires, boeken of een printer. In het midden van dit speelse element bevindt zich een bureau met ingebouwde lichtstrip en stopcontacten. Al met al een fraaie werkkamer waar familie Knols iedere dag met veel plezier opnieuw aan de slag kan. 

Dat eiken fineer als basis van dit project diende zal je vast niet ontgaan zijn. Ook het tv meubel werd in dit materiaal gerealiseerd. Een lang, elegant en modern accessoire dat samen met het serene ontwerp zorgt voor een rustig geheel. 

Een stijlvol toilet hoort erbij

Het is misschien het kleinste kamertje in huis, maar dat betekent niet dat het geen stijlvolle kamer kan zijn. Ook het toilet kan er net zo sfeervol uitzien als de rest van de woning. En dat is precies wat we bij huize Knols realiseerden. De donkere kasten van de achterwand geven de ruimte een chique uitstraling. Doordat de achterwand niet over de hele breedte van de ruimte doorloopt, zorgt dit voor een speels effect. Daarnaast geven het zwevend toilet meubel en de ledverlichting aan de zijkant van de achterwand een mooi diepte effect. 

Slapen als in een hotel

De stijl, materialen, kleuren… Elk detail is van belang om je slaapkamer te voorzien van een unieke esthetische aantrekkingskracht. In de meeste gevallen zetten we ons bed tegen een muur in onze slaapkamer. Uit gemak of gewoon omdat het op die manier de minste ruimte in beslag neemt. Toch hoeft de functionaliteit niet altijd in strijd te zijn met de esthetiek van de ruimte. Sterker nog, met de juiste achterwand inclusief nis brachten wij het design van deze slaapkamer naar een ander niveau. Door de achterwand van het bed in het midden van de slaapkamer te plaatsen, creëerden we een aparte ruimte aan de achterzijde dat tevens dient als inloopkast. 

Een badkamer met moderne touch

Vanuit de slaapkamer loop je zo de badkamer in waarbij meteen het welness gevoel op je afkomt. De lichte materialen met zwarte accenten zijn ook in deze ruimte doorgevoerd om zo van het interieur een passend geheel te maken. Na een drukke dag kun je in de grote inloopdouche of het vrijstaande bad even helemaal ontsnappen aan de waan van de dag.

Van wens naar werkelijkheid

Na het succes van dit project kregen we in 2020, eveneens samen met Luc Thomassen, de vraag om ook de kelder van de Maastrichtse stadsvilla te renoveren. Het huis bleek een voormalig verzorgingshuis uit 1900 te zijn. Maar, dat was niet alles. De smalle gang in de kelder bracht echter nog een bijzonder verhaal met zich mee. Deze werd namelijk bij toeval ontdekt door de nieuwe bewoners en bleek achteraf een doorgang van het voormalig verzorgingshuis naar de verpleegstersflat van de zusters en verpleegkundigen te zijn. 

In werkelijkheid loopt de gang nog veel verder door, maar werd hij in de loop der jaren gedicht. En wat moet je met zo’n lange smalle gang in je kelder? Juist, daar maken we gewoon een bowlingbaan van! Aangekleed met een mooi barretje en een gezellig zitje. De creatie van een unieke ruimte met een bijzonder achterliggend verhaal.

Martijn Claessens

In 2008 ben ik samen met Pap (Peter) dit bedrijf begonnen. Ondertussen ben ik trots op de natuurlijke groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. Hierin is goed luisteren naar klanten en van daaruit op inspirerende wijze het project ontwikkelen, uitvoeren en afronden mijn drijfveer. Het resultaat moet altijd zijn dat de klant zich meer thuis voelt in een door ons gerealiseerde omgeving. Daarbij maakt het niet uit of het om een woonkamer, een badkamer, een restaurant of een kantoor gaat.

Martijn Claessens
Marian Claessens

Als een vis in het water… Zo voel ik mij als ik ons team kan ontzorgen in alle randzaken. Van financiële administratie en HR tot aan ICT en procesoptimalisatie. Veel van mijn taken zorgen ervoor dat we als team en als bedrijf effectief blijven draaien en ons kunnen blijven ontwikkelen. Dat geeft een ontzettend goed gevoel.

Marian Claessens
Patrick Vergeldt

Het is gezellig werken in ons team. Er is altijd wel ruimte voor een praatje of een geintje. Die sfeer tref je terug in ons werk en in ons contact met klanten en partners. Ook dat hoort bij kwalitatief werk.

Patrick Vergeldt
Andy Koenen

Mijn passie voor het vak heeft mij al snel naar ‘de bouw’ geleidt. Doorgegroeid en in mijn kracht gezet, verzorg ik nu de werkvoorbereiding om de bouw zo soepel mogelijk te laten verlopen. Mijn voldoening haal ik dagelijks uit het volledig kunnen ontzorgen van onze klanten.

Andy Koenen
John van der Horst

In 2013 ben ik begonnen bij Peter en Martijn. In de afgelopen jaren hebben we al aan heel veel verschillende projecten mogen werken. Dat vind ik leuk. Ieder project is weer een andere uitdaging.

John van der Horst
Phil Versteegen

Van kleins af aan ben ik al met mijn handen aan het werk. Ik kon dan ook niet vroeg genoeg beginnen met het vak als timmerman. Elk project is weer anders en overal waar we komen proberen we de overlast zo laag mogelijk te houden. Met veel plezier en passie kom ik elke dag weer bij onze klanten over de vloer.

Phil Versteegen
Nicole Swinkels

Door goed te luisteren creëer ik, met mijn creativiteit en 3D ontwerpen, een persoonlijk interieur. Samen met jou ga ik vervolgens aan de slag om het totaalplaatje kloppend te maken door middel van kleur en materiaal. Met als resultaat dat je gelukkig bent in je ‘eigen’ interieur en dat maakt mij dan weer gelukkig!

Nicole Swinkels
John Franssen

Als interieurbouwer geniet ik ervan om zeer nauwkeurig te werken. Daar haal ik plezier uit en de klant kan daardoor rekenen op de hoogst mogelijke kwaliteit.

John Franssen
Frank van Bakel

Het bouwen met handen heeft mij al van jongs af aan geïnteresseerd. Dit heeft voor mij geleid naar het beroep metselaar. Met inmiddels heel wat kilometers aan stenen heb ik nog steeds elke dag plezier in het creëren van woningen/aanbouwen. Juist omdat de klanten hun vertrouwen in mijn handen leggen. Des te leuker is het om te horen dat ze tevreden zijn over het geleverde werk.

Frank van Bakel
Rik Spee

We hebben een ontzettend divers team, ook qua leeftijd. Voor mij als jongere is het een prachtige kans om het vak te leren van mijn meer ervaren collega’s, maar vanuit jeugdig enthousiasme kunnen ze soms ook nog iets van mij opsteken.

Rik Spee
Carlo Janssen

Elk ontwerp is anders. Er is voor mij dan ook niets leukers dan telkens weer op zoek te gaan naar de juiste oplossing voor de wensen van onze klant. Klanten blijven verrassen met nieuwe ideeën of combinaties waar ze niet eerder aan gedacht hebben, en pas te stoppen wanneer je die glimlach ziet.

Carlo Janssen
Theo Reijnders

Het mooie van het werk als timmerman is dat je altijd iets aan het creëren bent. En vaak op de achtergrond. Een groot gedeelte van het timmerwerk is later niet direct zichtbaar voor de klant. Toch is het onmisbaar en dat is een mooie gedachte.

Theo Reijnders
John Martens

Als ‘bouwjongens’ zijn wij vaak te vinden op locatie, bij de klant. Het is dan belangrijk dat we het bedrijf ter plekke goed vertegenwoordigen. Overlast beperken, rommel opruimen en uiteraard kwalitatief werken. Een verbouwing is voor een klant al vaak ingrijpend genoeg. Het is prettig als het dan soepel verloopt.

John Martens
Ricardo Vullings

Als een interieurproject gegund is sta ik aan het begin van de realisatie. Mijn rol binnen het bedrijf is om ervoor te zorgen dat het proces in de werkplaats zo goed mogelijk verloopt. Ik teken het ontwerp dan in ieder detail uit zodat het gehele meubel zo is opgebouwd dat iedere collega bij elk machine weet wat ze te doen staat. Samen zorgen we ervoor dat als een project gegund is het ook in detail wordt gerealiseerd.

Ricardo Vullings
Mick Duijf

Ik heb zelf al eens ooit een CNC gebouwd. Hierdoor heb ik veel inzicht hoe de machines werken en kan ik mijn collega's hier goed mee ondersteunen. Verder kan ik door mijn kennis ook speciale projecten uitvoeren.

Mick Duijf
Kiki Nellen

Als enige dame op de werkvloer sta ik wel mijn mannetje tussen de jongens. De diversiteit in projecten is iets wat ik erg fijn vind, van grote kantoorinrichtingen tot aan kleine bad meubels elk project is anders. Samen met ons interieurteam streven we elke dag weer naar het gewenste resultaat.

Kiki Nellen
Michaël van Pinxteren

Ik ben Michie… ofja, zo sta ik bij iedereen bekend. Een aantal jaren geleden ging ik voor het eerst aan de slag bij Peter Claessens. Samen met een team waar je écht op kunt bouwen, komen we bij vele mensen in de regio over de vloer om de mooiste projecten te realiseren.

Michaël van Pinxteren
Toon Peters

Binnen het bedrijf ben ik multi inzetbaar. Ik voer veel algemeen onderhoud uit aan gereedschappen en machines en ik zorg ervoor dat de opslagplaatsen netjes en geordend blijven. Dit zorgt er weer voor dat mijn collega’s prettig kunnen werken.

Toon Peters